Konyaspor’un Çöküşü Sürüyor

Süper Lig’in 21’inci haftasında oynanması gereken ancak Konyaspor’un savunmacısı Ahmet Çalık’ın vefatı nedeniyle ertelenen Başakşehir Konyaspor maçı 22 Şubat 2022 tarihinde oynandı. Lider Trabzonspor’un 2 takipçisinin karşılaşması nedeniyle daha da ilgi çekici bir hale gelen maçta Başakşehir karşısında öne geçmeyi başaran Konyaspor, üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Kötü Gidişat

Bu sezon Süper Lig’de oldukça başarılı bir iş çıkaran Konyaspor, son maçlardaki kötü gidişatını bir türlü durduramıyor.

Fatih Karagümrük ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu maçında sahadan 5-4 mağlup ayrılarak kupaya veda eden Yeşil Beyazlı ekip, lige dönüşte Trabzonspor’a 2-1 mağlup olmuştu. Süper Lig’in 26’ıncı haftasında kendi sahasında konuk ettiği Kasımpaşa ile de 4-4 berabere kalan Konya temsilcisinin formu her maç daha da kötüye gidiyor.

Normal şartlar altında 21’inci haftada oynanması gereken ancak Ahmet Çalık’ın vefatı nedeniyle ertelenen Başakşehir maçı 22 Şubat 2022 tarihinde oynandı. Konyaspor, 1-0 öne geçtiği maçta skor üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrılarak bir maçtan daha kayıpla ayrıldı.

Süper Lig’de oynadığı son 3 maçta 8 puan kaybeden Konya temsilcisinin mağlup olduğu Başakşehir ile de arasındaki puan farkı 3’e kadar düştü. Bu maçtan sadece 10 gün öncesinde maç eksiğinin de etkisiyle Trabzonspor’un rakibi olabilecek tek takım olarak görülen Konyaspor için 2’incilik ihtimali dahi zora girmeye başladı.

Konyaspor aldığı mağlubiyetle birlikte 49 puanda kaldı. Başakşehir ise puanını 46’ya yükseltti ve 3’üncü sıraya yerleşti. Bu sezon her işi yolunda giden Trabzonspor adına da oldukça iyi bir sonuç ortaya çıktı ve Konyaspor ile Trabzonspor arasındaki puan farkı 14’te sabitlenmiş oldu.

Tersine Dönen Rüzgâr

Ahmet Çalık’ın herkesi üzüntüye boğan vefatı Konyaspor’u sportif açıdan da çok olumsuz etkilemiş oldu. Devre arasına şahane bir havayla giren Yeşil Beyazlı takım, Ahmet’in vefatı, gelen kötü sonuçlar ve daha fazlasıyla birlikte ciddi bir çöküş sürecine girdi.

Çok değil 2 ay öncesine kadar tamamen Konyaspor’un arkasında olan rüzgâr, artık Yeşil Beyazlı takımın karşısından esiyor.

Beklentilerin bu kadar yükseldiği, zirvenin tek rakibi olarak gösterildiği bir ortamda Konyaspor adına sadece 2 hafta içerisinde her şey tam tersine döndü. Fatih Karagümrük ile oynanan ZTK maçı da dahil olmak üzere 4 maça çıkan Konya temsilcisi, bu 4 maçın 3’ünden mağlubiyet, 1’inden de beraberlikle ayrılabildi.

Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenen Konyaspor, Süper Lig’de de 2’incilik koltuğunu zora sokmuş oldu. Başakşehir’in bu maçı da kazanarak üst üste 4’üncü galibiyetini aldığını düşünürsek, İlhan Palut ve oyuncularının işinin ne kadar zor olduğunu anlamak daha kolay olur.

Konyaspor, Süper Lig’in 27’inci haftasında Alanyaspor deplasmanında çıkış arayacak. Başakşehir ise kendi sahasında Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek.