Konyaspor’da İlhan Palut Dönemi Sona Erdi, Yeni Teknik Direktör Belli Oldu

Spor Toto Süper Lig takımlarından Konyaspor’da bir hayli sıcak saatler yaşanıyor. Lige iyi bir başlangıç yapan ve ilk 6 haftada 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek gol dahi yemeden başarılı sonuçlar alan yeşil beyazlı takım, sonraki dönemde adeta çöküşü yaşadı. Son 10 Süper Lig maçında 1 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak kazanmayı adeta unutan Anadolu Kartalı, son maçında kendi sahasında konuk ettiği Beşiktaş’a son saniye golüyle 2-1 yenilerek üzüntü yaşamıştı. Son haftalarda yaşanan düşüşün ardından teknik direktör İlhan Palut ile yollar resmen ayrıldı. Bu ayrılığın hemen ardından ise Konyaspor takımının yeni teknik direktörü belli oldu.

Konyaspor yöneticileri, genç teknik direktör İlhan Palut ile yolları ayırma kararı aldı. Elde edilen bilgiler dahilinde, yeşil beyazlı yönetim ile İlhan Palut arasında yaşanan anlaşmazlığın ardından hoca ile yolların ayrılmasına karar verildi. Öte yandan yaşanan bu ayrılığa dair olarak bazı iddialar da ortaya atıldı. Takımda son zamanlarda ödemelerde bazı aksaklıklar ve gecikmeler yaşandığı, bazı yabancı futbolcuların bu sebepten ötürü yönetime karşı tavır aldıkları, İlhan Palut’un ise bu konuda oyuncularını destekleyerek yönetim ile ters düştüğü iddiaları yer aldı. 2021 yılının Şubat ayından itibaren yeşil beyazlıları çalıştıran İlhan Palut, Konyaspor ile çıktığı 72 maçta 1.63 puan ortalaması tutturdu.

Geçtiğimiz Sezon Tarihi Bir Başarı Elde Etmişti

Spor Toto Süper Lig’de 2021-22 sezonunun flaş takımı olan ve sezon sonunda elde ettiği 68 puanla ligi 3. sırada tamamlayan Konyaspor, tüm futbolseverlerin takdirini toplamıştı. Sahada oynanan futbolun yanısıra teknik direktör İlhan Palut’un da yükselişi bir hayli gündem olmuştu. Yeni sezona da büyük bir umutla başlayan Konyaspor, ilk 8 haftada sadece Galatasaray ‘a mağlup olmuş ve zirve hattına yükselmişti.

Fakat sonrasında işler çok da iyi gitmedi. Anadolu Kartalı bilhassa son 10 maçta yalnızca 1 galibiyet alabilince teknik direktör İlhan Palut artık eleştiri oklarının hedefine oturdu. Ligin 19. hafta maçında Beşiktaş karşısında gelen 2-1’lik yenilgi, İlhan Palut‘un da sonu oldu. Yeşil beyazlı yönetim, tecrübeli teknik direktör ile yolların ayrıldığını açıkladı. İlhan Palut, Konyaspor ile çıktığı 81 maçta 36 galibiyet, 25 beraberlik ve 20 mağlubiyet sonucunda 1.64 puan ortalaması elde etti.

Aleksandar Stanojevic İle 1.5 Yıllık Anlaşma

İlhan Palut ile yolların ayrılmasından sonra tüm gözler Konyaspor takımının yeni teknik direktörünün kim olacağına çevrilmişti. Yeşil beyazlı yöneticiler, İlhan Palut’un yerine son olarak Sırbistan Ligi ekiplerinden Partizan kulübünü çalıştıran Sırp teknik adam Aleksandar Stanojevic ile 1.5 yıllığına anlaştığını duyurdu. Taraflar arasındaki resmi sözleşmenin çok kısa süre içerisinde imzalanması bekleniyor.