İlhan Palut: 3 Puanlarla Tanışmak İstiyoruz

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Beşiktaş’ı konuk edecek olan Konyaspor’da bu maçın hazırlıklarına Teknik Direktör İlhan Palut önderliğinde devam ediliyor. Kayacık Tesisleri’nde düzenlenen idman öncesi Teknik Direktör İlhan Palut ve takımın başarılı stoperi Ahmet Oğuz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Beşiktaş ile oynayacakları zorlu maçın hazırlıklarına devam ettiklerini belirten genç teknik adam, bu maçın hem kağıt üzerinde zor bir karşılaşma olacağını, hem de saha içerisinde büyük bir mücadeleye sahne olacak bir maç olduğunu söyledi.

Oğulcan Ülgün’ün, geçen hafta sarı kart görmesinin ardından cezalı duruma düştüğünü, Ibrahim Sehic’in de hala takımla çalışmalara bir şekilde başlayamadığını, gelişmelerin gün gün takibini yaptıklarını ancak şu anda durumunun, önümüzdeki maçta oynayacak gibi olmadığını, onun dışında ligdeki genel pozisyonlarına bakıldığı zaman belki zor yenilen bir takım olduklarını, bir açıdan böyle değerlendirebileceğini ama bir taraftan da kazanmakta da zorlanan bir takım durumuna geldiklerini, her maç sahaya kazanmak için çıktıklarını ama bazen olmadığını, yine kendi sahalarında iyi bir futbol, mücadele ve güzel bir sonuç için maça çıkacaklarını, o yönde de bugün taktik bir antrenmanla çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

“Konsantrasyon Derecemizi Yukarı Çekmemiz Lazım”

Takım savunmasında son dönemde yaşadıkları problemlere de vurgu yapan İlhan Palut, konsantrasyon derecelerini yukarı çekmeleri gerektiğini, ne kadar takım savunması da olsa kalenin önünde gollerin yenildiğini ve burada bireysel performansları yukarı çekmeleri gerektiğini, hafta boyunca bunun çalışmalarını yaptıklarını, bugün de yine bir savunma çalışması yapacaklarını, bir şekilde bunu hem çalışarak hem de konsantrasyon seviyesini yükselterek bu durumu çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Puansal anlamdaki periyodun çok olumlu bir şekilde sürdüğünü söyleyemediğini, kimi maçlarda galibiyete yakın tarafın kendilerin olduklarını ama bunun gerçekleşmediğini, 3 puanlı sistemde galibiyetlerin son derece önemli olduğunu,. 2, 3 tane yakalanacak bir galibiyet serisinin kendilerini daha istedikleri noktalara getireceğini, kazanmak istediklerini, 3 puanlarla tanışmak istediklerini ve Önlerindeki her maçı da bunun için yeni bir fırsat olarak gördüklerini dile getirdi.

Ahmet Oğuz: “Kendi Sahamızda Kazanmak İstiyoruz”

Beşiktaş maçının zor geçeceğini belirten Ahmet Oğuz ise, kişilerden bağımsız, kendileri olarak ne yapacaklarını, takım olarak ne verebilecekleri gibi konuları düşündüklerini, ona göre çalıştıklarını, kendi sahalarında oynadıklarını ve kazanmak istediklerini, 7 haftadır yenilmediklerini ama galip de gelemediklerini, artık bunu kırmak istediklerini, taraftarların da kendilerini yalnız bırakmayarak stada geldiği takdirde onlara bir hediye vermek istediklerini, daha önceki periyotlarda güzel bir defans örneği gösterdiklerini, şu an neden böyle olduğunu bir türlü çözemediklerini, bir de gelen topların hepsinin gol olduğunu, bu durumda da ister istemez demoralize olduklarını ma toparlanacaklarına inandıklarını ifade etti.