Konyaspor Süper Lig’in 21. Haftasında Başakşehir ile Karşı Karşıya Gelecek

Süper Lig’de 21. hafta heyecanı 14 Ocak 2022 Cuma günü başlıyor.

Bu noktada, ligin ikinci sırasında bulunan Konyaspor’un 21. haftadaki Başakşehir maçı öncesinde ne durumda olduğu merak ediliyor.

Ahmet Çalık’ın Vefatı Yeşil Beyazlı Takımı Derinden Etkiledi

2020 – 2021 sezonundan bu yana Konyaspor kadrosunda yer alan milli futbolcu Ahmet Çalık; 11 Ocak 2022 günü geçirdiği trafik kazasında hayata gözlerini yumdu. 1994 doğumlu futbolcu; gözyaşlarıyla toprağa verildi. Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut ve futbolcular; Ahmet Çalık’ın hayatını kaybetmesinin ardından çok üzgünler! Bu noktada, Konyaspor yönetiminin Başakşehir maçının ertelenmesini istediği konuşuluyor. Ancak, TFF’nin bu isteğe nasıl bir cevap vereceği bilinmiyor.

Başakşehir – Konyaspor Maçı Ne Zaman?

Emre Belözoğlu’nun teknik direktörlüğe gelmesinin ardından çıkışa geçen ve zirve adayları arasında gösterilen Başakşehir; 21. haftada kendi sahasında Konyaspor’u ağırlayacak. 15 Ocak 2022 Cumartesi gününün programında yer alan maçın başlama saati 19.00! Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanacak maçın hakemi henüz belli olmadı.

Başakşehir; maç öncesinde ligde üçüncü sırada bulunuyor. Konyaspor ise 20 maçta elde ettiği 39 puanla ligin ikinci sırasına yerleşmiş durumda! Lider Trabzonspor ile arasında 10 puan fark olan yeşil beyazlı takım; bu maçı kazanarak zirve takibini sürdürmek istiyor.

Takdir edersiniz ki, Başakşehir; Emre Belözoğlu’nun teknik direktörlüğe gelmesinin ardından ligde maç kaybetmedi. Bu noktada, İstanbul temsilcisinin kendi saha ve seyircisi önünde Konyaspor’u da yenmek istediğini söyleyebiliriz. Yeşil beyazlı takımın işi çok zor!

Konyaspor Maça Nasıl Bir Kadroyla Çıkabilir?

İlhan Palut; sezon başından bu yana takımına pozitif futbol oynatıyor. Bu özelliğiyle taraflı tarafsız birçok kişinin takdirini kazanan genç teknik adam Başakşehir karşısında da herhangi bir sürpriz olmadığı takdirde 4-2-3-1 dizilişini tercih edecek.

Konyaspor’un kalesinde tecrübeli kaleci Sehic’in olması bekleniyor. Sağ bekte yılların tecrübesi Skubic, sol bekte Guilherme, stoperde ise Adil ve Abdülkerim’in yer alması muhtemel! Soner ve Hadziahmetovic’in merkez orta saha ikilisini oluşturmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sağ kanatta Michalak, sol kanatta Bytyqi ve forvet arkasında da Rahmanovic; Konyaspor’un hücum gücünü oluşturan isimler olacaktır. Cikalleshi; önceki maçlarda olduğu gibi bu maçta da sahaya takımının tek gol umudu olarak çıkacak.

Konyaspor’da Serdar Gürler’in takımdan ayrılacağı konuşuluyor. 1991 doğumlu futbolcunun ismi Galatasaray ile anılıyor. Ayrıca, Visca’yı Trabzonspor’a satan Başakşehir’in de Serdar Gürler için bir hayli istekli olduğu ifade ediliyor.

Konyaspor’da Hangi Futbolcular Skoru Değiştirebilirler?

Konyaspor’un en golcü ismi tahmin edebileceğiniz gibi SokolCikalleshi! 1990 doğumlu forvet; 18 Süper Lig maçında bin 420 dakika süre aldı. Beş gol atıp iki asist yapmayı başardı. Ayrıca, EndriCekici’nin de önemli bir hücum tehdidi olduğunu söyleyebiliriz.