Alberk Koç Konyaspor Forması Giyecek

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon gösterdiği performansla büyük takdir toplayan İttifak Holding Konyaspor, Alberk Koç ve Metehan Mimarloğlu transferlerini bitirmeye çalışıyor.

Teknik direktörü İlhan Palut’un önderliğinde bu sezon ligde 1 takım hariç diğer tüm rakiplerini geride bırakan İttifak Holding Konyaspor, bir hayalin peşinden gidiyor.

Öğrencileriyle birlikte bu hayalin altını her geçen maç dolduran İlhan Palut, çok büyük acılarla geçen bu sezonun sonunda tüm Konyalıları ve başta merhum Ahmet Çalık’ın ruhunu onurlandırmak istiyor.

Bu anlamda çalışmalarına bütün varını yoğunu koyan İttifak Holding Konyaspor, takımı, camiası ve teknik ekibiyle kenetlenmiş vaziyette.

Spor Toto Süper Lig’de ikinci yarıların her daim şampiyonu belirlediğini bilen teknik direktör İlhan Palut ve İttifak Holding Konyaspor Yönetimi, bu farkındalıkla transfer sürecinde elini çabuk tutmak istiyor.

Özellikle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yürürlüğe konulacağı söylenen yeni yabancı kuralı sebebiyle, Yeşil Beyazlılar da gözünü daha çok yerli oyunculara dikti.

Alberk Koç Transferinde İşlem Tamam

alberk koç

İttifak Holding Konyaspor, Çaykur Rizespor forması giyen genç sol bek Alberk Koç ile ilgileniyor. Spor Toto Süper Lig lideri Trabzonspor’un üst üste takımı güçlendirecek takviyeler yaptığı şu dönemde, İttifak Holding Konyaspor da en azından kadrodaki rotasyon şansını arttırmak istiyor.

Bu yönde arayışlarını sürdüren Yeşil Beyazlılar, Çaykur Rizespor ile Alberk Koç konusunda geçtiğimiz günlerde temasa geçti.

Kariyerine Nasadoge Menemenspor altyapısında başlayan ve ardından Manisaspor’un yolunu tutan 24 yaşındaki oyuncu, 2020 yılının Ocak transfer döneminde ise 122 bin euro bonservis bedeliyle Spor Toto Süper Lig seviyesine Çaykur Rizespor ile çıkmıştı.

Spor Toto Süper Lig 2021 – 2022 Sezonu’nda an itibariyle küme düşmeme mücadelesi veren Çaykur Rizespor’un formasını 11 maçta terleten sol bek, herhangi bir gol atıp asist yapmadı.

Metehan Mimaroğlu İçin Nabız Yoklanıyor

İttifak Holding Konyaspor, Serdar Gürler gibi önemli bir ismi kaybettikten sonra kanat rotasyonu için de arayışa girdi.

Bu arayışta hem mali şartlar hem de yine yerli oyuncu kuralı göz önüne alındı ve bu sezonun en başarılı ekiplerinden biri olan Adana Demirspor’un formasını terleten Metehan Mimaroğlu ismi öne çıktı.

Oyuncuyla yaptığı görüşmelerde büyük ölçüde anlaşma sağlayan İttifak Holding Konyaspor, Adana Demirspor ile kıran kırana pazarlıklara başladı.

Alınan bilgilere göre 27 yaşındaki sol kanat Metehan Mimaroğlu da tıpkı Alberk Koç gibi İttifak Holding Konyaspor formasını giymek istiyor.

Buna karşın Adana Demirspor yönetimi, Altınordu’dan transfer ettikleri Metehan Mimaroğlu için iddialara göre kapıyı 500 bin euro bonservis bedelinden açıyor.

Bu rakamı fazla bulan Yeşil Beyazlılar ise yaptıkları müzakerelerde fiyatı aşağı çekmek için kıran kırana pazarlıklar yapıyorlar.

Eğer Konya yönetimi pazarlıkları olumlu sonuçlandırırsa, bu sezon 12 maçta 2 gol 1 asist yapan Metehan Mimartoğlu kariyerine yeşil beyazlı formayı giyerek devam edecek ve şampiyonluk yarışında tarihe geçmeye çalışacak.