Abdulkerim Bardakçı Gidiyor

Konyaspor’da aralıksız 2 yıldır performans sergileyen 27 yaşındaki defans oyuncusu Abdülkerim Bardakçı, altyapısından itibaren sürekli olarak iltisaklı bulunduğu Konyaspor’da ayrılma yoluna girdi.

Süper Lig’de ve PTT 1. Lig’de Adana Demirspor, Samsunspor, Denizlispor, Altay Spor Kulübü ve Giresunspor’da da forma giyen oyuncu kariyeri boyunca profesyonel olarak sayısız maçta forma giydi. Özellikle Konyaspor’daki performansıyla bütün takımları peşine taktı. Süper Lig’in dört büyük takımı Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve son şampiyon Trabzonspor’un adları Abdülkerim ile anılmıştı.

Ancak oyuncuyu son haberlere göre gelecek sezonun en iddialı takımı Fenerbahçe, renklerini takmak için Konyaspor ile anlaştı.

Abdülkerim Bardakçı Fenerbahçe’de

Konyaspor forması altında gösterdiği performansla devlerin dikkatini çeken Abdülkerim Bardakçı, Fenerbahçe ile anlaştı. Takıma veda eden Bardakçı yaptığı açıklamada, çok gururlu olduğunu ve Konyaspor’a para kazandırabildiği için mutlu olduğunu belirtti. Fenerbahçe forması altında Konyaspor’u gururlandırmaya devam edeceğinden bahseden Abdülkerim, yeşil beyazlı taraftar ve futbolcuların hepsinden helallik istedi.

Konyaspor altyapısında yetişen 27 yaşındaki Abdülkerim Bardakçı, 3.3 milyon Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe’ye transfer olarak kulüp tarihinin en yüksek bedel ile ayrılan futbolcusu oldu.

Tam da bu yüksek transfer bedeli ile Konyaspor’a büyük fayda sağladığını düşünen 27 yaşındaki defans oyuncusu, Fenerbahçe’ye yolun görünmesine rağmen aklında hala Konyaspor’un başarılı olabilmesi olduğunu belli etti.

Fenerbahçe’nin gelecek sezonki şampiyonluk yarışında ilk 11’de yer alacağını düşünülen Abdülkerim Bardakçı, kariyeri boyunca hiç İstanbul takımında oynamamıştı. Büyük taraftar grupları karşısında müsabakalara çıkacak olan defans oyuncusu, Konyaspor’daki son performansını devam ettirmek istiyor.

Kariyer Boyu Abdülkerim Bardakçı

Kariyerine Zonguldak altyapı takımlarında başlayan futbolcu, 14 yaşından sonra Konyaspor’un altyapısında devam etmişti. 17 yaşından itibaren de Konyaspor A takımında forma giymeye başladı. Bu esnada Türkiye U takımlarında da 26 defa kırmızı beyazlı milli formayı üzerinde taşıdı. Milli forma ile 4 adet gol atmayı başardı.

Konyaspor renkleri altındayken tam 116 maça çıkan 27 yaşındaki defans oyuncusu, adeta defans oyuncusu olduğunu unutup 9 gol ve 8 asiste imza atmıştır. Özellikle bu sezon Konyaspor’un gösterdiği olağanüstü performans sonucu takım 68 puanla 3. sıraya yerleşmişti. Konyaspor’un bu başarısının arkasında olan futbolculardan birisi de tabii ki Abdülkerim Bardakçı olmuştu.

Bu sezon yeşil beyazlı forma ile 34 maça çıkan defans oyuncusu, 5 gol atmış 4 gol pası yapmıştı. Ayrıca oynadığı müsabakalarda toplam 46 dakika hariç maçların tamamında 90 dakika sahada kalmıştır. Kariyerinin zirvesindeki oyuncunun Türkiye A Milli Futbol Takımı kadrosunda da bulunduğu biliniyor.

Konyaspor’un altyapısından yetişen 27 yaşındaki stoper Abdülkerim, ilk kez bir İstanbul takımında forma giyecek. Daha önce Adana Demirspor, Samsunspor, Giresunspor, Denizlispor ve Altay formaları giyen Bardakçı, Türkiye U takımlarında da yer almayı başarmıştı.