Konyaspor’un Yeni Transferi Rahmanovic

Devre arası transfer süreci devam ederken Süper Lig takımları hız kesmeden kadrolarını güçlendirmeye devam ediyor. Süper Lig’de zirveye tırmanmak isteyen takımların eksiklerini kapatıp önümüze ki günlerde çıkacakları maçlardan galibiyet ile ayrılmayı istiyor.

Süper Lig ekiplerinden biri olan İttifak Holding Konyaspor, Bosna Hersek 1. Futbol Ligi takımlarından FK Sarajevo’da forma giyen Amar Rahmanovic’i kadrosuna ekledi.

Yeşil Beyaz’a Boşnak Futbolcu

Yeşil beyazlı ekipten yapılan açıklamaya göre ön numara ve orta sahada oynayabilen Amar Rahmanovic ile 1.5+1 yıllık sözleşme imzalandı. Futbolcunun imza töreni MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda düzenlendi. 26 yaşındaki futbolcunun yanı sıra törene kulüp menajeri olan Seçkin Özdil’de katıldı.

29 numaralı yeşil beyazlı formayı giyeceğini açıklanan Boşnak futbolcu eski takımı olan FK Sarajevo ile bu sezon 19 maça çıktı. 19 maçta toplamda 6 gole imza attı.

Amar Rahmanovic Kimdir?

13 Mayıs 1994 doğumlu olan Amar Rahmanovic, Süper Lig kulübü olan Konyaspor ve Bosna Herkes milli takımında orta saha oyuncusu olarak oynuyor. Futbol kariyerine Sloboda ile oynayarak başladı. Sloboda Bosna Premier Ligi’nde iki sezon oynadıktan sonra küme düştü ve 2012 yazında Sırbistan Süper Ligi’nde oynayarak Novi Pazar ile tanıştı.

İlk maçına 24 Ekim 2012’de Süper Lig’de Rad’e karşı çıktı. Sırp üst uçuşunda bir sezonun ardından, Rahmanović Bosna-Hersek’e döndü ve Premier Lig takımı Olimpik’e katıldı. 9 Aralık 2015 tarihinde Slovenya PrvaLiga kulübü Maribor ile sözleşme imzaladı. Rahmanović 31 Ağustos 2016’da başka bir Sloven kulübü olan Celje’ye taşındı.

2017 yazında Celje’den ayrıldı ve kısa bir süre sonra, 20 Haziran 2017’de başka bir Bosna Premier Lig kulübü Saraybosna ile iki yıllık bir sözleşme imzaladı. Rahmanović 20 Aralık 2018’de kulüple olan sözleşmesini Haziran 2021’e kadar uzattı.

Saraybosna’nın finalde Široki Brijeg’i yenmesi ve 2018-19 Bosna Kupası’nı kazanmasının ardından 15 Mayıs 2019’da Saraybosna ile ilk kupasını kazandı. Kupa finalinden üç gün sonra, 18 Mayıs 2019’da Rahmanović, Saraybosna’nın evinde Zvijezda 09’u 4-0 yendikten sonra kulüple lig şampiyonluğunu kazandı.

1 Haziran 2020’de Saraybosna ile ikinci lig şampiyonluğunu kazandı, ancak 2019-20 Bosna Premier Ligi sezonu Bosna ve Hersek’teki COVID-19 salgını nedeniyle aniden sona erdi ve ardından Saraybosna varsayılan olarak bir lig şampiyonu oldu.