Konyaspor’un UEFA Avrupa Konferans Ligi Elemelerinde Rakibi Belli Oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde mücadele edecek Konyaspor’un rakibi belli oldu. Konyaspor UEFA Avrupa konferans ligi elemelerinde Belarus ligi ekiplerinden Bate Borisov ile rakip oldu. UEFA Avrupa konferans ligi elemelerinde temsilcimizin ilk maçı deplasmanda 21 Temmuz Perşembe günü saat 22:00’da oynanacak. Bundan 1 hafta sonra 28 Temmuz Perşembe günü saat 21:00’da Konyaspor’un ev sahipliğinde rövanş maçı oynanacak.

Konyaspor Forvete Takviye Yapmaya Hazırlanıyor

Geçtiğimiz sezon Bayern Leverkusen’den kiralık olarak Çaykur Rizespor forması ile Spor Toto Süper Ligde mücadele eden Finlandiyalı golcü Joel Pohjanpalo Konyaspor’un radarına girdi.

UEFA Avrupa konferans ligi elemelerinde mücadele edecek olan Konyaspor, Bayern Leverkusen ile 1 yıllık sözleşmesi kalmış olan Finlandiyalı golcü için harekete geçmeye hazırlanıyor.

Konyaspor, Takımdan Ayrılan Futbolcuların Yerini Doldurmaya Çalışıyor

  • 24 yaşındaki Polonyalı sağ kanat oyuncusu Konrad Michalak, geçtiğimiz sezon Konyaspor’da kiralık olarak geçirmişti. Transfer sezonunun açılmasıyla birlikte Polonyalı oyuncunun bonservisi Rus kulübü Akhmat Grozny’den 500 bin € karşılığında alındı.
  • Takımdan Ayrılan 29 yaşındaki orta saha Musa Çağıran yerine 28 yaşındaki Hırvat orta saha oyuncusu Domagoj Pavicic kulübü HNK Rijeka’da sözleşmesi bittiği için bedelsiz olarak Konyaspor’a transfer oldu.
  • Kiralık süresi dolup takımına geri dönen 29 yaşındaki Mısırlı Santrafor Ahmed Hassan’ın yerine geçtiğimiz sezonu Gaziantep FK forması ile geçiren 30 yaşındaki santrafor Muhammed demir bonservis bedeli olmadan Konyaspor’a imza attı.
  • Futbol kariyerini noktalayan 33 taşındaki Slovenya’lı sağ bek Nejc Skubic yerine 29 yaşındaki sağ bek Ahmet Oğuz Sivasspor’dan Konyaspor’a transfer ücreti ödenmeden transfer oldu.
  • 27 yaşındaki hem sağ bek hem sol bek oynayabilen Cebrail Karayel küme düşen Altay SK’dan bonservis ücreti ödenmeden Konyaspor kadrosuna katıldı.
  • Galatasaray’a satışı gerçekleşen 27 yaşındaki stoper Abdülkerim Bardakçı ve Kendi Ülkesi takımlarından FK Sarajevo’ya Transfer olan 32 yaşındaki stoper Marin Anicic yerine bir diğer küme düşen takım olan Göztepe’den 28 yaşındaki stoper kahraman Demirtaş bedelsiz olarak transfer edildi.
  • Stoper bölgesi için bir diğer transfer ise MLS ligi ekipleriden San Jose forması giyen 29 yaşındaki Kosta Rika’lı stoper oyuncusu Francisco Calvo oldu. Konyaspor bu transfer için oyuncunun bir önceki kulübüne 495 bin € bonservis bedeli ödedi.
  • 28 yaşındaki Kaleci Erten Ersu ve 33 yaşındaki Kaleci Eray Birnican’ın sözleşmelerinin bitmesi ile takımdan ayrılmasının ardından Konyaspor, 27 yaşındaki kalecisi Erhan Erentürk bedelsiz olarak Konyaspor’a transfer oldu.
  • Çaykur Rizespor’dan kiralık olarak takıma katılan Alberk Koç’un geri dönmesi ile Konyaspor sol bek pozisyonu için Kayserispor’dan 26 yaşındaki Yasir subaşı’yı bonservissiz takıma kattı.
  • 24 yaşındaki Portekizli ön libero Bruno Paz Portekiz ligi ekiplerinden Sporting Lizbon B takımından Konyaspor’a transfer oldu.
  • Geçen sezon Galatasaray’ın da peşinde olduğu 26 yaşındaki Hırvat sol ayaklı sağ kanat oyuncusu Robert Muric HNK Rijeka’dan Konyaspor kadrosuna katıldı.