Konyaspor Sayılarda Felaketi Gördü

Konyaspor sezon başından beri Spor Toto Süper Lig’de topladığı puanlarla değil oynadığı sistemli akılcı ve etkin futbolla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig’in 30’uncu haftasında Fenerbahçe ile Kadıköy Ülker Stadyumu’nda karşılaşan yeşil beyazlı Konya temsilcimiz, öne geçmesine rağmen sahadan eli boş döndü.

Bunun da ötesinde oynanan silik futbol başta teknik direktörümüz İlhan Palut olmak üzere tüm Konyasporluları oldukça üzdü. Maç sonunda basın mensuplarına karşılaşmayı değerlendiren İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, maçın sarı lacivertli ev sahibi ekibin hakkı olduğunu açıkça itiraf etti.

Peki sezon başından beri neredeyse bütün rakiplerine kök söktürmeyi başaran İttifak Holding Konyaspor, neden Fenerbahçe deplasmanında bunu yapmadı? Takımın aksayan yönleri neydi? İşte tüm bu soruların cevabını aramak için her hafta olduğu gibi yine istatistiklerden yardım alıyor ve bunu sizlerle paylaşıyoruz.

Konyaspor Oyunda Geri Kaldığını Sayılarla Kanıtladı.

İttifak Holding Konyaspor, Spor Toto Süper Lig 2021 – 2022 Sezonu’ndaki başarısını topa doğru şekilde ve doğru sürede sahip olmasına da borçluydu.

Bu noktada Fenerbahçe karşısında bu anlayış ne yazık ki gerçekleştirilemedi. Karşılaşma boyunca sarı lacivertli rakibi karşısında sadece %33 topla oynama oranına erişebilen teknik direktör İlhan Palut’un öğrencileri, kendi oyunları için çok önemli olan bu kıstasta geriye düştüler.

Topla oynama oranındaki bu düşüklüğü maçta yaptığı 316 pasla sürdüren yeşil beyazlı ekibimiz karşısında, teknik direktör İsmail Kartal’ın öğrencileri tam 645 pas yaptılar. Konya temsilcimizi ikiye katlayan bu pas sayısında olağanüstü bir isabet yakalayan Fenerbahçe, %91’lik bir oranla paslarının neredeyse tamamını yerine ulaştırmayı başardı.

Öte yandan İttifak Holding Konyaspor’da ise bu oran %77’de sınırlı kaldı. Üstelik rakip yarı sahaya geçildiğinde ise %77’lik oran da hayli düşerek %58’e kadar geldi.

Özetle teknik direktör İlhan Palut’un öğrencileri ne topa hakim olabildi ne de topun değerini bilebildiler.

Pas ve topa sahip olma noktasında bu kadar geride kalan Yeşil Beyazlılar, mücadele anlamında da farklı bir görüntü vermediler. Buna göre Konya takımımız, ikili mücadelelerin %44’ünü; hava toplarının ise %45’ini toplamakla yetindi ve bu alanda da rakipten geri kaldılar.

Maçın 3 Golle Bitmesi Bir Mucizeydi

konyaspor

Karşılaşma adına olumlu tek bir şey söylenecekse o da karşılaşmada takımımızın sadece 2 gol yemesiydi. Zira rakip Fenerbahçe adeta bizi sürklase ederek kalemize toplam 26 şut atmayı başardı.

Üstelik bu 26 şutun 13 tanesi de İttifak Holding Konyaspor ceza alanı içinden çekildi. Kaleyi bulan şut sayısı ise toplamda 11 olarak ortaya çıktı.

Bu noktada maçı %82’lik oranla 9 kurtarış yaparak kurtaran Sehic, karşılaşmanın 2 – 1 bitmesinin yegane sebebi olarak öne çıktı.

Umarız bir daha asla takımımızı bu kadar kötüyken izlemeyiz ve bu maça geri dönüp baktığımızda “sadece bir yol kazasıydı” diyebiliriz.