Ahmet Çalık Hayatını Kaybetti

11 Ocak 2022 tarihinde sabah haberlerini kontrol eden futbolseverler ve Konyasporlular, güne çok kötü bir haberle başladı. Konyaspor’un Abdülkerim Bardakçı ile birlikte savunmasında şahane bir performans sergileyen, beyefendiliği ve istikrarlı yapısıyla takdirleri toplayan 27 yaşındaki savunmacısı Ahmet Çalık, Ankara’nın Gölbaşı bölgesinde yaptığı trafik kazası nedeniyle çok genç bir yaşta hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde gelen bu haber Konyaspor camiası başta olmak üzere tüm Türk futbol kamuoyunu yasa boğdu.

Türk Futbolu Ahmet Çalık’a Ağlıyor

Gençlerbirliği altyapısından yetişen ve Başkent temsilcisinde gösterdiği başarılı performans sonrası çocukluk hayali olan Galatasaray’ ve sonrasında da Konyaspor’a transfer olan Ahmet Çalık, Türk futbol kamuoyunu yasa boğdu.

27 yaşındaki oyuncu evlilik tarihini almak için çıktığı yolculukta Ankara’nın Gölbaşı bölgesinde yaptığı elim trafik kazası neticesinde hayatını kaybetti ve bu haber bir kor gibi futbolseverlerin gönlüne düştü.

Hangi kulüpte forma giyerse giysin elinden gelenin en iyisini yapmak için uğraşan ve efendi yapısıyla birlikte forma giydiği tüm kulüplerde taraftarların gönlüne taht kuran Ahmet Çalık’ın acı haberini alan futbolseverler, futbol kulüpleri ve Türkiye’nin ileri gelen figürleri başta Konyaspor camiası olmak üzere tüm futbol kamuoyuna başsağlığı diledi.

Ahmet Çalık, 2016/2017 sezonunun devre arasında Gençlerbirliği’nde Galatasaray’a transfer olmuş, geçtiğimiz sezonun başında da son olarak formasını giydiği Konyaspor’a bedelsiz olarak dahil olmuştu.

Gençlerbirliği forması giydiği dönemde A Milli Takım’a kadar yükselen Ahmet Çalık, Konyaspor forması giydiği dönemde en mutlu anı olarak nitelendirdiği Milli Takım’a tekrar göz kırpan bir performans sergiliyordu.

Konyaspor Başakşehir Maçının Ertelenmesi İçin Başvuruda Bulundu

Ahmet Çalık’ın acılı haberini aldıktan sonra hemen Ankara’da kazanın gerçekleştiği bölgeye giden Konyaspor Yönetimi, 27 yaşındaki oyuncunun vefatından sonra büyük bir üzüntüye boğuldu.

Konyaspor Başkanının Ahmet Çalık’ın vefatından sonra gözyaşlarını tutamadığı görülürken, Türk Futbolunu yasa boğduğu kadar Konyaspor’u da derinden etkileyen ve takımı alt üst eden bu haber neticesinde Başakşehir ile oynanacak 21’inci haftanın ertelenmesi için başvuruda bulunulduğu açıklandı.

Konyaspor, resmi internet sitesinden oyuncusunun vefatından sonra cenazesiyle alakalı bilgileri de paylaştı. Yeşil Beyazlıların en önemli parçalarından birisi haline gelen ve bu sezon çok iyi bir performans gösteren oyuncusu Ahmet Çalık, Yeşil Beyazlı formayla 51 resmi maça çıkmıştı.

Çok genç bir yaşta hayata gözlerini yuman ve gerisinde bıraktığı insanları büyük bir üzüntüyle bırakan Ahmet Çalık, bu sezon kart cezalısı olduğu maçlar dışında da Konyaspor’un vazgeçilmez oyuncularından birisi olmuştu ve 18 Süper Lig maçında forma giymişti.

Türk futbolunun acı kaybı, 27 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Çalık’ın acılı ailesi başta olmak üzere tüm futbolseverlere ve Konyaspor, Galatasaray ve Gençlerbirliği camialarına başsağlığı ve sabır dileğiyle…

Allah, Türk Futbolunun efendi yüzü ve değerli oyuncusunun taksiratını affetsin.