Vodafone Sultanlar Ligi başladı. 11 Ekim 2023 günü oynanan AXA Sigorta Kadınlar Şampiyonlar Kupası’nda Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek kupayı müzesine götüren Vakıfbank, ligin ilk maçında Karayolları ile karşı karşıya geldi. 14 Ekim 2023 Cumartesi gününün programında yer alan maçın başlama saati 14.00 idi. Vakıfbank Spor Sarayı’nda oynanan maçı binden fazla kişi izledi.
Giovanni Guidetti Rotasyon Yapmayı Tercih Etti
2008 yılından bu yana Vakıfbank’ı çalıştıran Giovanni Guidetti, geçtiğimiz sezon çok fazla eleştirilmişti. Takımın kadrosunda Paola Egonu gibi bir yıldız olmasına rağmen Sultanlar Ligi’ni ve Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı kaybetmesi çok fazla konuşulmuştu. Yakından takip edenlerin bildiği üzere Vakıfbank yeni sezona yepyeni bir kadro ile başladı. İtalyan antrenör, sezonun ilk maçında Fenerbahçe Opet’i devirerek sezona kupayla başladı.
Takdir edersiniz ki, Vakıfbank ile Karayolları arasında ciddi bir güç farkı var. Bu durumun farkında olan isimlerden birisi de Giovanni Guidetti idi. 1972 doğumlu antrenör, bu maçta rotasyon yapmayı tercih etti. Bir başka deyişle, maça sezon içerisinde forma şansı bulması daha az olan isimler ile başladı. Sarah van Aalen, Aleksia Carutasu, Alexandra Frantti, İdil Naz Başcan, Zeynep Sude Demirel ve Chiaka Ogbogu, bu maçta Vakıfbank’ın ilk altısını oluşturan isimlerdi. Aylin Sarıoğlu maça libero olarak başladı.
Sarı Siyahlı Takım Rakibi Karşısında Zorlanmadı
Voleybol severler, Vakıfbank’ın bu maçta zorlanmayacağını hatta rakibine yirmili sayıları dahi göstermeyeceğini düşünüyorlardı. Ancak, Karayolları maça istekli başladı. Vakıfbank, çok fazla hata yaptığı seti 26-24 kazandı. Karayolları, ilk sette ortaya koyduğu istekli oyunu ikinci ve üçüncü sete taşıyamadı. Vakıfbank, ikinci seti 25-18, üçüncü seti de 25-19 kazanarak farkını ortaya koydu. Maçtan 3-0 gibi net bir skorla galip ayrıldı.
Aleksia Carutasu Maçın En Skorer İsmi Oldu
Vakıfbank altyapısından yetişen ve uzun süre Yeşilyurt’ta kiralık olarak oynadıktan sonra 2022 – 2023 sezonu öncesinde Vakıfbank’a geri dönen Aleksia Carutasu, Karayolları karşısında maça ilk altıda başladı. 2003 doğumlu pasör çaprazı maçı 24 sayı ile tamamladı. Kendisine atılan 38 pasın 22’sini sayıya çevirdi. Buna ek olarak, takımına bir blok ve bir de servis sayısı kazandırdı. Aleksia Carutasu’nun ardından maçın en skoreri olan isimler Chiaka Ogbogu ve İdil Naz Başcan idi. Her iki oyuncu da maçı sekiz sayı ile tamamladı.
Zeynep Sude Demirel Vakıfbank’a Geri Döndü
Bu maça ilk altıda başlayan isimlerden birisi de Zeynep Sude Demirel idi. 2000 yılında İzmit’te dünyaya gelen oyuncu, 12 yaşındayken Vakıfbank tarafından transfer edildi. 2018 – 2019 sezonunda Büyükçekmece, 2019 – 2020 sezonunda Çanakkale Belediyesi, 2020 – 2021 sezonunda Yeşilyurt, 2021 – 2022 sezonunda Galatasaray ve 2022 – 2023 sezonunda da Türk Hava Yolları’nda forma giydi. Sezon başında Vakıfbank’a geri döndü.