Konyaspor’da İlhan Palut Dönemi

İttifak Holding Konyaspor’da teknik adam değişikliği gerçekleşti. İsmail Kartal’dan başalayan teknik direktörlük konumuna İlhan Palut getirildi. İlhan Palut yeni takımı ile ilk antrenmanına çıktı.

İlhan Palut ile İlk Antrenman

Kulübün yaptığı açıklamaya göre, yeşil beyazlı ekip 11 Şubat Perşembe günü Beşiktaş’ı konuk edeceği Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasının hazırlıklarına başladığını duyurdu. Teknik direktör İlhan Palut, Kayacık Tesisleri’ndeki antrenman öncesi oyuncular ile saha içerisinde toplantı yaptı.

Yapılan antrenmanda, Süper Lig’in 24. Haftasında Beşiktaş ile oynanan müsabakaya ilk 11’de başlayan oyuncular yenilenme çalışması yaparken diğer oyuncular koşu ve ısınma hareketleri başlayan idmanı, pas ve topla oyun çalışmaları tamaladığı kaydedildi.

1.5 yıllık sözleşmeye imza atan teknik direktör İlhan Palut’un ekibinde Ersan Parlatan, Osman Demir, Bekir Arpacı, Çağatay Turan, Erkan Akkoç Hacı Çetin görev yapacak.

Hem Yükselmek Hem Kupa Hedefleri

Konyaspor’un yeni teknik direktörü İlhan Palut, imza sonrasında yaptığı açıklamada çok heyecanlı olduğunu ve kazanma odaklı bir Konyaspor izletmek istediklerini dile getirdi.

Palut açıklamasında, Konyaspor camiasına hayırlı olmasını istediğini kendisinin mutlu olduğunu söyledi. Konyaspor’un büyük bir camia olduğunu, geçmişi başarılarla dolu olduğunu dile getirirken aynı zamanda son dönemlerde istenmeyen bir durumun Konyaspor’da bahsetmiş olduğu başarılı günlere dönmek için ekip ile birlikte mücadele vereceğini söyledi.

Heyecanını dile getiren İlhan Palut, her maçı ayrı ayrı değerlendirdiğini kupanın elbette çok önemli olduğunu söyledi. Konyaspor camiası ve Konya şehrinin bir kupa kazanmanın ne olduğunu bildiğini söyledi.

Lig’deki durumlarının kendisinin gelmesi ile birlikte kritikte olsa kupa mücadelesini daha önemsiz görme gibi bir lükslerinin bulunmadığını söyledi. Perşembe günü de Beşiktaş karşısında yarı finale çıkmak için bütün mücadelelerini sahaya yansıtacaklarını söyledi.

Bunun kendisi için önemli olduğunu çünkü göreve yeni başladığını dile getirdi. İlk maçınca başarı elde etmek istediğini Konyaspor’un ligde düşme durumu olduğu için bu durumdan elinden geldiğince kaçmak istediğini söyledi.

Denizlispor maçının bunun için bir fırsat olduğunu, çok ileri bakmaya gerek olmadığını söyledi. Takımın enerjisini, sinerjisini artırmak istediğini. Kazanma odaklı oynayan bir Konyaspor izletmek istediğini bunun için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.