Konyaspor’da Golsüz Maç

Süper Lig’in 23. Haftasında İttifak Holding Konyaspor, 3 Şubat Çarşamba günü kendi sahasında başkent temsilcisi Gençlerbirliği’ni konuk etti. İki takım arasındaki bu mücadelede gol sesi çıkmadı ve 0 – 0 berabere sonuçlandı.

Deplamanda oynadığı maçtan beraberlik ile ayrılan teknik direktör Mehmet Altıparmak önderliğindeki Gençlerbirliği, Süper Lig’de galibiyet hasretini 6 maça çıkarmış oldu.

Öte yandan evinde oynadığı maçı golsüz tamamlayan teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki Konyaspor ise bu sezon Süper Lig’de 6. beraberliğini almış oldu.

Maçın Detayları

Süper Lig’in 23. Haftasında Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda İttifak Holding Konyaspor ile Gençlerbirliği kozlarını paylaştı. Maçın 19. dakikasında Konyaspor’da topu alan Sekidika’nın ceza sahasına gönderdiği topa savunma ters bir müdahalede bulundu fakar kaleci Nordfelt topu uzanarak son anda kornere çeldi.

Maçın 26. dakikasında Konyaspor’da topla buluşan Kravets, ceza sahası dışından şutunu çekti fakat top kaleci Nordfelt’te kaldı. Maçın ilk yarısı 0 – 0’lık skorla sona erdi.

Maçın 59. dakikasında Konyaspor’da Hadziahmetovic’in ara pasıyla buluşan Cikalleshi, sağ çaprazdan şutunu çekti fakat kaleci Nordfelt, topu kurtararak kornere çeldi.

Maçın 65. dakikasında Gençlerbirliği’nde topu alan Furman, ceza sahasına ortasını yaptı. İçeriye gelen topla buluşan Sefa Yılmaz, karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Eray Birniçan’ı geçemedi ve top kornere çıktı.

Maçın 72. dakikasında Konyaspor’da serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına geçen Hadziahmetovic, vuruşunu yaptı fakat top az farkla yandan auta gitti.

Maçın 85. dakikasında yapılan baskı sonucunda Gençlerbirliği’nde topu alan Polomat, sol çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekti fakat top az farkla yandan dışarı gitt. Mücadelenin kalan dakikalarında da gol sesi çıkmayınca Konyaspor, kendi evinde Gençlerbirliği ile 0 – 0 berabere kaldı.

Puan Durumu ve Fikstür

Süper Lig’in 23. Haftasında oynanan maçta İttifak Holding Konyaspor, sahasında Gençlerbirliği ile golsüze berabere kaldı. Deplasmanda 1 puanı alan Gençlerbirliği, ligde 20 puanla 19. sırada yer aldı. Sahasında beraberliğe razı olan Konyaspor ise ligde 24 puan ile 15. sırada bulunuyor. Gelecek hafta, Süper Lig’in 24. Haftasını Gençlerbirliği, bay geçecek.

Süper Lig’in 25. Haftasında ise Gençlerbirliği, 15 Şubat Pazartesi günü kendi sahasında Beşiktaş’ı konuk edecek. İttifak Holding Konyaspor ise Süper Lig’in 24. Haftasında 7 Şubat Pazar günü deplasmanda Bşeiktaş’a konuk olacak.