Konyaspor Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

Yeşil beyazlı takım; geçtiğimiz sezonu harika bir şekilde geçirmişti. Ligi üçüncü sırada bitirmişti. Bu sayede, UEFA Avrupa Ligi ön eleme turuna katılma hakkını elde etmişti. İlhan Palut yönetiminde geleceğe güvenli bir şekilde bakan Konyaspor; 2022 – 2023 sezonuna da büyük umutlarla başladı. Yeşil beyazlı takım; bu sezon aradığını bulamadı. Takımı uzun süre çalıştıracağı zannedilen İlhan Palut ile de yollar ayrıldı. Yerine sürpriz bir karar ile Aleksandar Stanojevic getirildi.

İstanbulspor; yakından takip edenlerin bildiği üzere bu sezon Süper Lig’e yükseldi. Sarı siyahlı takım; beklentileri karşılayamadı. Son dört içerisinde yer alan İstanbulspor; kalan haftalarda daha iyi performans göstermediği takdirde büyük ihtimalle küme düşecek. 2 Şubat 2023 Perşembe gününün programında yer alan maç saat 17.00’de başladı. Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Ümit Öztürk yönetti. Konyaspor; saha ve seyirci avantajı dolayısıyla favori olan taraftı.

Konyaspor 4-2-3-1 Dizilişini Tercih Etti

Konyaspor’un yeni teknik direktörü Aleksandar Stonajevic; kadroda büyük değişiklikler yapmadı. Bu maçta da takımını sahaya 4-2-3-1 dizilişi ile sürdü. Konyaspor’un kalesini her zaman olduğu gibi Sehic korudu. Defansta Ahmet, Adil, Calvo ve Guilherme görev yaptı. Soner ve Paz; merkez orta sahayı oluşturan isimlerdi. İleri üçlüde Muric, Endri Cekici ve Michalak vardı. Diouf; son haftaların formda golcüsü olarak ileride gol arayan isimdi.

Fatih Tekke İşinin Zor Olduğunu Biliyordu

Bir süredir İstanbulspor’u çalıştıran Fatih Tekke; zorlu Konya deplasmanından puan veya puanlar ile dönmeyi arzu etse de bunu yapmasının zor olduğunu biliyordu. Sarı siyahlı takım; sahaya 4-1-4-1 dizilişi ile çıktı. İstanbulspor’un kalesini önceki haftalarda olduğu gibi bu hafta da Jensen korudu. Defansta Duhaney, Mehmet, Okan ve Duhan vardı. Ba; tek ön libero olarak defans güvenliğinden sorumlu olan isimdi. İleri dörtlüde Lokilo, Rroca, Muammer ve Ethemi vardı. Yeni transfer Eze; ileride tek forvet olarak gol aradı.

İstanbulspor Üç Puanı Tek Golle Aldı

Sarı siyahlı takım; zannedilenin aksine maça iyi bir başlangıç yaptı. Konyaspor ise iyi bir performans ortaya koymaktan uzaktı. Takımın uyumsuzluğu ve bazı oyuncuların formsuzluğu gözlerden kaçmıyordu. İlk yarısı golsüz biten maçın daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçtiğini dile getirebiliriz. İstanbulspor; aradığı golü 67. dakikada buldu. Konyasporlu Cebrail Karayel; kendi kalesine gol attı. Sarı siyahlı takım; bu golle 1-0 öne geçti.

Konyaspor; yediği golün ardından toparlanıp rakip kaleye gitse de gol veya goller bulamadı. İstanbulspor; zorlu geçeceği düşünülen maçı 1-0 kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı. Konyaspor da düşüş devam ediyor. Yeşil beyazlı takım; sekizinci sıraya kadar geriledi. Buna ek olarak, Bosnalı orta saha oyuncusu Amir Hadziahmetovic de 3 milyon 200 bin Euro karşılığında Beşiktaş’a transfer oldu.